Save 13%

5 Bahan dalam 1 Menu

List price: RM15.00
RM13.00
You save: RM2.00 (13%)
978-967-411-464-0
5 item(s)
+

Gabungan 46 resipi yang pasti membuat pembaca tidak sabar untuk memasak. Tanpa menggunakan bahan yang banyak, buku ini dapat memberikan idea dalam penyediaan menu harian.

Bermula dengan resipi pembuka selera, diikuti dengan hidangan utama dan ditutup dengan pencuci mulut.

Disertakan dengan gambar-gambar yang menarik, himpunan resipi di dalam buku ini pasti memenuhi cita rasa pembaca.


==============

Nampaknya selepas ini tiada lagi menantu yang takut beraksi memasak di depan ibu mertua.

Buka sahaja buku ini, kacau-kacau kuali sebentar, dan siaplah makanan lazat yang akan merangsang deria rasa seisi keluarga.

Hanya menggunakan lima bahan utama bagi setiap resipi, begitulah bagaimana buku ini diatur.

Seakan tidak percaya, tetapi ianya memang fakta. Masakan tradisional melayu dan barat, samada hidangan utama mahupun pencuci mulut. Lengkap!.

Luas kemahiran masakan dan tidak lokek berkongsi ilmu, dua sifat Chef Fazalina yang jelas tergambar dari hasil karyanya kali ini. Setiap masakan disertakan dengan tips bagi membantu pembaca terutama bagi yang masih bertatih dalam dunia masakan.

Ilustrasi serta gambar yang disediakan tidak hanya cantik di pandangan mata dan membuat kecur air liur, tetapi ia juga berguna sebagai panduan ketika menyediakan bahan-bahan serta memasak. Pernah terbayang bagaimana rupa daging ayam yang diketuk nipis?

Agak-agaknya apa pula perkakas yang sesuai digunakan untuk mengetuk itu? Semuanya ada dalam buku nipis ini.

Kembalikan kenangan bermain masak-masak di zaman kanak-kanak anda. Cuma kali ini ia bukan fantasi lagi, tetapi realiti. Siapa yang tidak mahu memasak menggunakan bahan yang sedikit tetapi hasilnya mantap.

Letak itu letak ini, siap satu masakan untuk dihidang. Jangan lepaskan peluang untuk mempelajari resipi-resipi dalam buku ini. Ibu mertua anda pasti tertawan!

Masam manis si asam jawa,

Mana lawan si mangga muda,

Sedang nipis terlihat ia;

Ilmu dalamnya siapa yang sangka.Buku Ini Sesuai Untuk Anda